Το λουκούμι είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Μικρασιάτικης κουζίνας. Παρασκευάζεται στην Μικρά Ασία από τον 15ο αιώνα, και το αρχικό του όνομα ήταν rahat hulkum (ραχατ), που σημαίνει λουκούμι. Σερβίρεται σε μικρά, κυβικού σχήματος, κομμάτια, και συχνά περιέχει αμύγδαλο, ενώ διατίθεται σε διάφορες γεύσεις ....
Η παραγωγή λουκουμιού, έκτοτε, έχει επεκταθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, αρχικά στις χώρες της Ευρώπης, της Μεσογείου και τις Αραβικές χώρες και αργότερα και σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους.
Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή.
"Υποβρύχιο με αναμνήσεις. Κοκκώδης υφή, ισορροπημένο άρωμα, δεν σε λιγώνει και σου δημιουργεί τη διάθεση να την φας όλη. Σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό είναι ο,τι καλύτερο." Μάκης Γεωργιάδης - Περιοδικό Βημα Gourmet Αύγουστος 2011
"Βομβύλα. Η καλύτερη. Μακρά επίγευση, ισορροπημένη γεύση και δεν με λίγωσε καθόλου. Η μαστίχα αφήνει το στόμα απαλά αρωματισμένο και η όλη γευστική εμπειρία, σου θυμίζει ευχάριστα καλοκαιρινά απογεύματα κάτω από την κληματαριά, με κουβέντα, ραστώνη και τζιτζίκια." Μελίσσα Στοϊλη - Περιοδικό Βημα Gourmet Αύγουστος 2011
Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7, Νέος Κόσμος
Τρόποι Παραγγελίας
Τηλεφωνικά στο 2109221080, 2109225253,
με e-mail στο info@loukoumiavomvila.gr
ή μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας